Lokale activiteiten

Op aanvraag sturen wij u na de reservering bij de bevestigingsmail een lijst van de activiteiten in de buurt. In de lente en zomer zullen dat vooral buitenactiviteiten zijn zoals plaatselijke markten, wandelingen. Gedurende de wintermaanden zijn het eerder optredens in plaatselijk Culturele Centra zoals in De Meet (Sint-Laureins) of in het Ledeltheather (Oostburg) of een film voorstelling in de wellicht kleinste cinémazaal van Vlaanderen. Eén voor één unieke belevenissen.

Stilte:
Yoga pad, mindful wandelen, op stap met een wandelcoach, workshop humor, massage…allemaal mogelijkheden waar u zich niet ver hoeft te verplaatsen. Stilteplekken zijn er voldoende, graag wijzen wij u er de weg naar toe.

Wandelen en fietsen in Sint-Laureins:
Ontdek de streek aan de hand van uitgestippelde fietstochten en wandelingen. Heb je inspiratie nodig voor een fiets- of wandeltocht vraag het ons gerust dan stippelen wij een leuke route met bezienswaardigheden voor jou uit.

Landbouwbeleving en streekproducten:
Naargelang de beschikbaarheid van de landbouwers, afhankelijk van de drukte op hun boerderij, regelen wij voor jullie een een bedrijfsbezoek. Dit kan gaan van een melkveebedrijf, gemengd bedrijf, bio boerderij, vlasbedrijf tot een puur akkerbedrijf.

Cultuur en erfgoed:
Alles wat je moet zien en weten ligt langs de “Sentse vijfdorpen route”, een fietsroute van 50 km die alle dorpen van groot Sint-Laureins verbindt. Prachtige vergezichten, mooie kreken, boerderijen, pittoreske dorpskernen, het Godshuis tot zelfs een “Top kunstwerk” in de kerk van Watervliet, beter bekend als de kathedraal van het noorden, ze liggen allemaal langs de route. De kaart met meer info ligt op de kamer. Slecht-weer-tip: twee films zijn in Sint-Laureins opgenomen “De zwarte ruiter” en “Weg van jou”, beiden via Youtube te bekijken. Ontdek de streek aan de hand van uitgestippelde fietstochten en wandelingen.

De orde van de Sentse paling:
Sint-Laureins heeft een palingverleden. De kreken zijn de stille getuigen en hebben heimwee naar het “full house” van vervlogen tijden. Tot in de jaren zestig waren ze nog overbevolkt met palingen, door omstandigheden zijn ze nu eerder zeldzaam. Gelukkig zijn er de restaurants , zij serveren overheerlijke palinggerechten. Samen met de “Orde van de Sentse paling” houden zij het rijke palingverleden levendig.

Er valt nog veel meer te beleven, zowel voor kleine als grote groepen. Meer info.

Brugge

Brugge

Een uitstapje naar het Venetië van het Noorden: Brugge.
Meer info

Uitstapjes

Culturele steden
Natuurreservaat "Het Zwin"
Strandbezoek
De tuinen van Adegem
Plattelandscentrum

Uitstapjes

Culturele steden
Natuurreservaat "Het Zwin"
Strandbezoek
De tuinen van Adegem
Plattelandscentrum

Gent

Een uitstapje naar Gent

Meer info

Cadzand

Het strand van Cadzand

Meer info

Natuurreservaat het Zwin

Natuurreservaat het Zwin

Meer info

West Zeeuws-Vlaanderen

West Zeeuws-Vlaanderen

Meer info

De tuinen van Adegem

De tuinen van Adegem

Meer info

De Huysmanhoeve

De Huysmanhoeve

Meer info