De gastheer Willy Van Zandweghe

Carrière switch, van een financiële naar een toeristische job.

Van spannend naar ontspannend.

Velen maakten voor mij al de overstap tijdens hun actieve loopbaan, dikwijls naar meer exotische oorden. Het werk is te stresserend en ze verlangen naar een rustiger leven.

Ook voor mij was het een droom.

De stap heb ik niet gezet tijdens mijn actieve financiële loopbaan maar als jong-actief-gepensioneerde. Mijn job was een hobby, mijn passie. Mijn toch wat bijzondere hobby “toerisme” kon ik heel goed combineren met mijn job. Meer dan 20 jaar geleden is het allemaal begonnen met het organiseren van huifkartochten.

In die twintig jaar heb ik in Sint-Laureins heel wat helpen opstarten en organiseren: een gemeentelijke toeristische adviesraad, de orde van de Sentse paling, culinaire winterwandelingen, fiets en ontdek, stilte activiteiten, fietszoektochten… De laatste jaren rekening houdend met “Flourishing Destinations”. 

Ons motto is “samenwerken loont”. Ondernemers plaatsen wij samen aan tafel, het werkt, steeds komen er haalbare activiteiten uit. De horeca van Sint-Laureins is er zelfs in geslaagd om voor twee jaar Culinair Ambassadeur van Oost-Vlaanderen te worden en dat met de actie “oktober palingmaand”. Daarin moesten we het opnemen tegen steden!

De gastheer Willy Van Zandweghe

Carrière switch, van een financiële naar een toeristische job.

Van spannend naar ontspannend.

Velen maakten voor mij al de overstap tijdens hun actieve loopbaan, dikwijls naar meer exotische oorden, tijdens hun actieve loopbaan. Het werk is te stresserend en ze verlangen naar een rustiger leven. Ook voor mij was het een droom.

De Hemelse Polder

De stap heb ik niet gezet tijdens mijn actieve financiële loopbaan maar als jong-actief-gepensioneerde. Mijn job was een hobby, mijn passie. Mijn toch wat bijzondere hobby “toerisme” kon ik heel goed combineren met mijn job. Meer dan 20 jaar geleden is het allemaal begonnen met het organiseren van huifkartochten.

In die twintig jaar heb ik in Sint-Laureins heel wat helpen opstarten en organiseren: een gemeentelijke toeristische adviesraad, de orde van de Sentse paling, culinaire winterwandelingen, fiets en ontdek, stilte activiteiten, fietszoektochten… De laatste jaren rekening houdend met “Florishing Destinations”. 

Ons motto is “samenwerken loont”. Ondernemers plaatsen wij samen aan tafel, het werkt, steeds komen er haalbare activiteiten uit. De horeca van Sint-Laureins is er zelfs in geslaagd om voor twee jaar Culinair Ambassadeur van Oost-Vlaanderen te worden en dat met de actie “oktober palingmaand”. Daarin moesten we het opnemen tegen steden!